HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Неврокопски гастарбайтери съчетаха отпуската си с пищни сватби и купони с приятели

Месец август за поредна година беляза рекорден брой сватби в Гоце Делчев, особено в ромската махала в града, където празненствата са по две вечери. Първата вечер е култовото “къносване” на булката, което преминава в махалата с оркестри и богати трапези. Следва истинската сватба в ресторант, където се събират над 500 души, част от които са гастарбайтери, пристигнали специално за сватбите.
Преуспелият неврокопски ром Руши Макаринов, който от 8 години е в Мюнхен, пристигна в Гоце Делчев след покана за няколко сватби за рождения ден на майка си Елеонора, която празнуваше 45-годишен юбилей. Руши подари на майка си и нейни приятелки невероятна вечер в ресторант в съседния гръцки град Драма.
Освен на сватбата на свои братовчеди, които живеят в Германия и Португалия, но си дойдоха да вдигнат тържеството си в Гоце Делчев, Руши присъстваше и на сватбата на известната неврокопчанка Цветанка Койкова. Тя със сестра си, зет си и майка си от години живеят в Мюнхен. Там Цветанка е срещнала половинката на своя живот – Преслав Петров от Павликени, и сега вдигнаха невероятно сватбено тържество в гоцеделчевски ресторант.
Още една щастлива двойка след години съжителство реши да мине под венчило. Това са чаровната Виолета Шарланджиева и бизнесменът Денис Чолаков. Те живеят на семейни начала и имат поколение отдавна, но едва сега решили да сключат граждански брак. Сватбата им в комплекс край Огняново се превърна в огромен празник.
И друг гоцеделчевец, който е гастарбайтер в Англия – Росен Чолаков, съчета отпуската си с посещение на няколко сватби на близки. Сервитьорът в елитен лондонски ресторант изсипа куп пари по сватби и купони с приятели, а между сватбите намери време и да обиколи свои дългогодишни авери в цяла Югозападна България.
КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *