HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Подробности за трагедията в Хаджидимовско! Гледката била ужасяваща – ръцете и краката на Ивко били завързани, а на врата му било увито въже с камък!

Нелепа смърт почерни свещения празник Рамазан Байрам в Хаджидимовско. Малко преди 16 часа в събота във водите на река Бистрица при село Абланица бе открит трупът на 64-годишния Ивко Максимов от сатовчанското село Боголин. На зловещата находка се натъкнал млад мъж от хаджидимовското село, който бил за риба в местността Римския мост, на 2-3 километра от Абланица. Докато хвърлял въдицата, закачил на куката й тялото на възрастния мъж и го издърпал на повърхността. Гледката била ужасяваща – ръцете и краката на Максимов били завързани, а на врата му бил завързан камък.

Дали се касае за убийство или самоубийство все още не се знае. Нито една от двете версии не е отхвърлена. Криминалисти от Гоце Делчев започнаха разследване по случая.

В късния следобед в събота екип на полицията направи оглед на мястото, където са били открити тленните останки на починалия мъж. Заедно със служителите на реда в Абланица пристигнаха екипи на Спешна помощ и „Гражданска защита“.

Максимов има три деца – двама сина и една дъщеря. Съпругата му е починала преди няколко години. Един от синовете му развива собствен бизнес.

Новината за смъртта му се разнесе мълниеносно и потресе целия регион. Хората го познават като изключително добър и спокоен човек. Трагедията се разигра само ден преди големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам и помрачи празничното настроение на жителите на родното село на загиналия и тези на съседните населени места, които вместо да празнуват, ще се готвят за погребение.

Това е втори подобен случай в региона за последните два месеца. На 5 май в средния язовир на пътя между Гоце Делчев и село Попови ливади ме намерен удавен известният неврокопски бизнесмен Стоян Катунчев. Тялото му бе открито със закачен за врата акумулатор. Основната версия за смъртта му бе самоубийство, но местните подозират, че някой го е убил. Дали това е дело на конкуренцията му не е ясно.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *