HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Уволнена училищна директорка се връща на поста с 6420 лв. обезщетение

Уволнената директорка на едно от най-големите основни училища в Кюстендил Светла Антова се връща на поста, след като Върховният административен съд постанови, че отстраняването й преди две години е неправомерно.
Антова спечели делата, водени от нея, като освен възстановяването на директорския пост тя ще прибере и далеч нескромната сума от 6420 лв. обезщетение за това, че е останала без работа.
Антова бе уволнена дисциплинарно със заповед от началника на РИО на МОН Радостина Новакова на 16.06.2015 година, малко след като тогавашната школска директорка се върна от продължителен болничен. Тогава тя отказа коментар и така и не стана ясна точната причина за уволнението на Светла Антова, която оглави училището след спечелен конкурс през 2013 г.  От РИО също не дадоха изявление, но скандалът предизвика множество коментари сред преподавателите.
“Доволна съм от съдебното решение, но ще видим какво ще се случи, предстои да встъпя в длъжност”, каза Антова.
Кюстендилски педагози коментираха, че това е поредното дело, по което неправомерно уволнен учител от II ОУ “Даскал Димитри” се връща на работа с огромно обезщетение. “Време е който прави такива уволнения, да започне да носи финансова отговорност, защото иначе парите по обезщетенията идват от бюджета на училището”, коментираха недоволни педагози.
ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *