Бойко Борисов на живо: Още днес депозираме предложението за Конституция

Проектът за Конституция на ГЕРБ влиза в парламента още днес, обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение в социалните мрежи.

„На 2 септември трябва да влезем със 120 подписа”, допълни той.

Той отсече, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството е лъжа.

„Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа – че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване“, допълни още Борисов.

Според него властите управляват най-добре пандемията.

„Българите не знаят какво е карантина – да отидат в Гърция, в Турция, да видят как е. Справихме се с пандемията и строим навсякъде. От какво да ние срам?“, попита той.

Борисов поиска във ВНС да има 200 мажоритарно и 200 пропорционално избрани депутати.

„Глас народен, глас божи, както ни подредят. Нашата единствена цел е да дадем на народа правото да избират. За разлика от тези, които се стремят към властта, ние искаме най-доброто за хората, а това може да стане само ако се спазват правилата и дисциплината“, каза Борисов.

loading...


Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 17 август 2020 г.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *