БФС връчи свирката на петричанина Ив. Стоянов и минира дербито на върха, Д. Димитров отнесе 4000 лв. с репликата: „Бог да ни прости с тоя съдия“

БФС връчи свирката на петричанина Ивайло Стоянов и минира дербито на уикенда между хегемона „Лудогорец“ и „Берое“ на експресивния Димитър Димитров. С това назначение удря гонгът за начало на втория рунд между Херо и Сватбата. Двамата влязоха в остър сблъсък в началото на март при загубата на заралии с 0:2 от ЦСКА на „Армията“, а яростните нападки на наставника на беройци срещу международника от крайния Югозапад му донесоха солената глоба от 4000 лв.

„Цяла седмица ние знаехме кой ще е арбитърът. Хората ни пожелаваха успех и същевременно ни окайваха: „Бог да ви прости с тоя съдия“. С този човек трябва да си с 10 класи над ЦСКА, че да не паднеш. С него нямахме никакъв шанс. Отмени ни гол и само той си знае защо. При идентични ситуации за нас се даваха картони, но за тях не. Виждайки как свири, нормално е момчетата да се пречупят. В България има само 4-5 отбора, които не си назначават съдии. Направете си изводите кой къде и по колко пъти свири. Знам кой с какво е свързан. Вместо да коментираме футбола, ние трябва да коментираме един човек, за когото всеки знае защо е дошъл днес тук“, избесня тогава Димитров. Освен това във футболните среди поставят Стоянов в челото на списъка от любими рефери на разградчани.

На „Арена Лудогорец“ с флагчета в ръка ще се подвизават най-пресният кавалер на значката на ФИФА Мирослав Максимов от Сандански и кюстендилецът Димитър Стоилов. На полусириеца Васимир Ел-Хатиб в домакинството на ЦСКА 1948 срещу „Етър“ ще помага по единия тъч Костадин Тановчев.

Съдийската комисия сякаш напук даде наряд за другия ключов двубой между „Локомотив“ и ЦСКА на доайена Николай Йорданов, който е един от най-недолюбваните арбитри от червена България и нееднократно от армейския клуб се летели към централата призиви да не бъде пращан на мачове на отбора.

Благоевградският Гонзо Георги Иванов открива кръга във Втора лига днес в селото с 500 жители Ерден, където изненадата на сезона дотук „Кариана“ посреща непобедения „Локомотив“ /Сф/. В Радомир е командирован перничанинът Димитър Димитров, на когото ще асистира Николай Попниколов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *