Грешен PCR подлуди перничанка, стояла без нужда 14 дни под карантина


Грешен PCR подлуди перничанка. Лаборатория объркала резултата и жената стояла 14 дни под карантина, без да е необходимо.
„Не ми беше добре, вдигнах температура и се обадих на личния лекар. Той ми даде направление за тест. Направих си изследването, проверих резултата онлайн и се оказа положителен. Личният лекар ми каза, че резултатите се изпращат автоматично към РЗИ, а аз трябва да съм под карантина“, разказва потърпевшата.
Така жената 14 дни спазва стриктно указанията на властите. След карантината съпругът й взел от лабораторията резултата, но на него пишело „отрицателен“. Жената веднага отишла да направи справка, обяснили й, че всъщност е „положителен“, но имало грешка.
„Ден по-късно ми се обади личният лекар и се оказа ново 20. Резултатът ми бил отрицателен. Обясни ми, че изследването се правело в столицата и грешката е допусната тук. Оказа се, че съм стояла затворена 14 дни, без да е нужно. Аз имах симптоми, но не съм сигурна дали е било Ковид или не“, разказва жената.
Имало и друг проблем – издаването на болничен. Подобен документ нямало как да се издаде, отпуск със задна дата пък нямало как да бъде пуснат. Така неволно перничанката си направила самоотлъчка от работа за 14 дни. Изход от нелепата ситуация все пак е намерен, като карантината й е зачетена.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *