Домашен насилник преби до смърт 46-годишната си приятелка

46-годишна жена е била пребита до смърт от мъжа, с когото е живеела на семейни начала в София. За поредната жертва на домашно насилие в България разказаха пред Dir.bg нейни роднини.

За убийството не бе съобщено в официалния бюлетин на МВР. 

Мария Кокилкова е открита мъртва в жилище в столичния кв. „Бенковски“ в ранните часове на 8 април. След подадения сигнал на тел. 112 на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Тялото на жената е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина, където съдебните лекари установяват множество следи от насилие по цялото тяло, включително черепно-мозъчна травма. 

По думите на дъщерята на убитата жена, Мария е пребита до смърт с юмруци и ритници.

Искам нашата трагедия да стигне до повече хора и тази история да спаси поне една душа и да спести мъки на други хора„, каза пред Dir.bg братът на убитата Мария – Ангел Кокилков. 

След запитване от Dir.bg, от МВР потвърдиха за случая и допълниха, че разследването се води от Второ РПУ в София, като е уведомена и прокуратурата. Мъжът, с когото жертвата е живеела на семейни начала, е бил задържан първоначално за 24 часа. 

По неофициална информация, след излизане на първоначалната експертиза от Съдебна медицина, досъдебното производство е преобразувано за убийство, на задържания е повдигнато обвинение и му е наложен 72-часов арест.

Братът на Мария разказа още, че през цялата си връзка тя е била жертва на системен физически тормоз. При два от побоите жената е била с фрактури на ръцете, но така и не е пожелала да подаде жалба срещу насилника си, който й е вменявал вина. 

По данни на фондация „Анимус“ през 2020 г. 25 жени са били убити от своите настоящи или бивши партньори. 

Домашното насилие и неглижирането му като проблем е и причината на Ангел да даде гласност на личната си трагедия.

„Трябва обществото да е активно, защото всички мълчат и се стига до убийства“, категоричен е младият мъж. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *