Григор в третия кръг на Аustralian Open с лека победа над Болт

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис Australian Open с лека победа над представителя на домакините Алекс Болт. Хасковлията надви Болт със 7:6 (1) 6:1 6:2 като имаше известни колебания само в първия сет.

Първата ни ракета имаше затруднения само в дебютния сет, когато австралиецът бе равностоен и стигна до тайбрек, където обаче 29-годишният хасковлия спечели безапелационно, давайки само една точка на опонента. Във втората част Григор бе безкомпромисен и се доближи на сет от крайния успех след само 26 минути игра.

Третият бе идентичен, като Димитров имаше колебания в четвъртия гейм и в този, който сервираше за успеха, обръщайки от 0-30, но се справи и предотврати евентуалното връщане на Болт в мача. Така, нашият тенисист достигна до третия кръг на надпреварата, след като на старта се справи отново в три сета с хърватина Марин Чилич.

Григор взе първия си мач срещу 166-ия в света Болт, а за място на осминафиналите 18-ият в схемата ще спори с Пабло Кареньо Буста. Двамата с Димитров имат по три победи в съперничеството помежду си, като последният мач бе спечелен от испанеца през 2018 година – на четвътфиналите в Барселона с 6-4, 7-6 (4).

За трети кръг се класираха още Душан Лайович, Тейлър Фриц, Адриан Манарино, Александър Зверев и представителят на домакините Ник Кирьос, който ще играе с Доминик Тийм в един от най-интригуващите сблъсъци от следващата фаза

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *