Григор Димитров отпадна на турнира във Виена

В двубой от 2-ия кръг на турнира от ATP 500 във Виена Матео Беретини победи Григор Димитров със 7:6 (5), 7:6 (1) и се класира за 1/4-финалите на турнира, съобщи gong.bg.

Димитров тръгна със сервис и съумя да спечели подаването си, оставяйки съперника на 15. Без почивка Беретини сервира и изравни резултата до 1:1 гейма. В третия гейм със стабилен сервис Димитров отново спечели на 15 и поведе с 2:1.

Последваха два гейма без пробиви и Григор поведе с 3:2. Срещата продължи да бъде равностойна и без пробиви за 4:3 в полза на българския тенисист. 

При 4:4 Григор Димитров допусна двойна грешка, последва форхенд в мрежата на хасковлията и Беретини получи две възможности за пробив. Първата от тях беше спасена от Гришо, след което той изигра отлично следващата точка и изравни до 40:40. След това взе подаването, макар и трудно, за да поведе с 5:4. Беретини печелеше сервисите си с лекота и стигна до ново равенство 5:5. Стигна се до тайбрек след 6:6.

В тайбрека Григор тръгна с точка, след което постигна и мини пробив, за да поведе с 2:0, но след това резултатът стана 2:2. Последва пробив за италианския тенисист, който поведе с 3:2. Грешка на Беретини доведе до резултат 3:3. Важната седма точка отиде в актива на Беретини, който взе и сета след 7:6 (5) и 53-минутна игра.

Във втория сет Беретини откри резултата след свое подаване за 1:0. Втория гейм за Димитров не започна добре, но съумя да овладее играта си и изравни за 1:1. Последва и ново равенство – 2:2. След 25 минути игра във втория сет резултатът отново беше равен – 3:3.

В следващите геймове нищо не се промени и се стигна до 4:4. Беретини взе подаването за 5:4. Димитров не се предаде и изравни за 5:5. Италианецът отново поведе с 6:5, след което имаше възможност за пробив в 12-ия гейм, но Димитров съумя да вкара и втория сет в нов тайбрек. Беретини поведе с 4:1, а в крайна сметка взе и тайбрека със 7:1, а с това и мача след 7:6 и във втория сет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *