Директорката и медицинската сестра в Десета градина „Мак“ в Благоевград с Ковид

Директорката на детска градина 10 „Мак“ в Благоевград Галина Арабаджиева е с коронавирус. Заедно с нея в болнични заради Ковид-19 от вчера е и медицинската сестра на детското заведение. Още 3 учителки и персонал не са на работа, но при тях причината е обикновен грип.

Инспектори от РЗИ вчера преди обяд бяха на проверка в градината и излязоха с предписание за стриктна дезинфекция. „Няма да затваряме групи, нито детското заведение, болни вече има в почти всички учреждения и фирми“, категорична бе д-р Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Благоевград.

Общината няма отношение към тестването на служителите в детските заведения, които са били контактни със заразените, това е в приоритетите на РЗИ, обясниха от пресцентъра на кметството и припомниха, че при аналогичен случай през лятото в детска градина „Детелини“ от РЗИ за издали направление за безплатни PCR-тестове на контактните с болните членове от екипа. Сега с дадените вече правомощия на личните лекари да издават направления за такова изследване с удостоверение от РЗИ се разчита на самосъзнанието на всеки контактен.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *