Дупничанин стана европейски шампион по олимпийско таекуон-до, първенството в Загреб събра 600 бойци от 42 страни

Дупничанинът Александър Джорджев стана европейски шампион по олимпийско таекуон-до на клубното първенство на Стария континент в Загреб, където въпреки пандемията от коронавирус се събраха над 600 бойци от 42 държави. Спортист номер 1 на родния си град преди 2 г. триумфира в кат. 60 кг в надпреварата на юношите и девойките. Възпитаникът на СК „Гладиатор“, който е откритие на главния треньор Христо Михалчев, почива в първия кръг, а след това подхвана съперниците си – 22:0 срещу представител на домакините, нокаут срещу украинец и 19:3 в решителния сблъсък за титлата срещу испанец.

Към златото на по-малкия от братята Джорджеви се прибавиха бронзовите отличия на съотборниците му Кирил Механджийски, Радина Борисова, Александра Георгиева и Борислава Борисова. В шампионата при младежите и девойките се пускат другите двама гладиатори в  хърватската столица – Николет Костова и Теодор Здравков.

Втората титла носи в родината Денис Димитров-Рицаря при 63-килограмовите. Талантът от ТК „Херея“ в деня на състезанието бе сложен на системи в продължение на 4 часа в местна болница заради хранително натравяне, но настоя да се върне в залата и стигна до големия успех в дебюта си при юношите.

Равносметката на България дотук е 9 медала в съотношение 2 зл., 3 ср. и 4 бр., първенството приключва утре.


Ударната група гладиатори с треньора Т. Георгиев


СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *