Дупничани призоваха главния прокурор да се намеси в издирването на изчезналия гурбетчия в отпуск Янек Миланов: Гешев да размърда полицията, страхуваме се за децата си, само акциите по нивите с канабис ли ще ни спасят от бандитите

Пети ден полицаи в Дупница издирват изчезналия в петък вечерта гурбетчия в отпуск Янек Миланов.

Съседите в блока в жк „Бистрица” вече са изгубили надежда, че ще го открият жив. Очакват братът на Янек да се прибере от Англия и да задвижи нещата.

С надеждата да се активира търсенето на Янек дупничани призоваха: „Да дойде главният прокурор Иван Гешев, да ги размърда тези от полицията! Едва на петия ден от ОДМВР съобщиха, че е изчезнал човек. Нима само с акциите по нивите с канабис ще ни спасят от бандитите. Нали основната цел и на прокуратурата е борбата с битовата престъпност. А то какво се случва. В Дупница се връщат мутренските години! Не сме сигурни, че като излезем от вкъщи, ще се приберем живи и здрави. Страхуваме се и за децата си“, гневно коментират хората в Дупница.

Покрай изчезването на Янек жители на квартала вчера коментираха подобен случай от 2009 г., когато техният съкварталец Валери Янакиев изчезна безследно. Както „Струма“ тогава писа, Янакиев изчезна на 24 октомври  2009 г. през деня, след като паркира джипа си пред спортната зала в Дупница, и оттогава, вече 11 години, няма вест от него. Съпругата му Ирина, която вече е покойница, тогава стоеше с часове пред полицията и чакаше резултат от издирването. Тя предложи и петцифрена сума пари на този, който й даде истинска информация къде се намира мъжът й. В. Янакиев беше издирван и в дупнишката диаспора в Милано, Италия, но и там не беше открит, и случаят остана неизяснен. При изчезването на Янакиев се коментираше, че няколко дни след изчезването му трябвало да се яви в съда по дело за наркотици, открити в джипа му.

И това не единственият такъв случай в Дупнишко. През 1990 г. Михаил Величков, известен с прякора Михал Пиричката, от село Бистрица излиза от дома си и до момента няма следа от него. Любопитното е, че той тогава не е обявяван официално от полицията, че е изчезнал, и все още се води в регистрите като жив.

Неговата племенница Даниела разказа пред „Струма“: „Когато чичо изчезна, аз съм бях на 14 години. Спомням си, че една вечер мъж от селото извика баща ми на улицата и му казал, че е свидетел на убийството на брат му и че не може да мълчи, съвестта му го мъчила. Споменал и името на човек от селото, който го е убил и заровил в местността Вангелова чешма над Дупница. Този мъж предложил на баща ми да го заведе на мястото, но след един месец почина и отнесе тайната със себе. По-късно почина и баща ми. Сега аз живея в къщата, която е на още двама наследници. Не можем да си отворим отделни партиди за електромери, не можем и да си поделим официално къщата, тъй като чичо ми се води жив в регистрите“, разказа Даниела.

Преди повече от 2 години мистериозно изчезна и мъж по пижама от една от болниците в Дупница. Камерите го бяха засекли, че излиза в двора на болницата, и от там следите му се губят. Случаен минувач в местността Дренски рид край Дупница беше открил част от човешки скелет и уведомил полицията. След като събраните останки на скелета бяха предадени за изследване в Националния институт по криминалистика и криминология, се установи, че скелетът е на изчезналият от болницата мъж.

ДРАГО МИРОВ

loading...



Вчера паркингът пред полицията в Дупница беше празен, почти всички издирват Янек
В. Янакев
Ив. Гешев

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *