Интензивен трафик на ГКПП – Кулата

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове:


На границата с Република Гърция:

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП „Капитан Петко войвода“ – „Ормениеон“ в двете посоки.

Товарни автомобили преминават и през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“, където трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

На ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона.

От 22.07.2020 г. през  ГКПП „Илинден“-„Ексохи“ и ГКПП „Ивайловград“- „Кипринос“ гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната ще важи до 15.08.2020 г.

Влизането на туристи е възможно само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“ с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и  „Маказа“.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr  Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. 

На границата с Румъния:

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Кардам“Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.
На  ГКПП Дунав мост Русе  трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
Уведомяваме Ви, че в зоната на ГКПП Силистра ще се извършват ремонтни дейности на пътните платна, отводняването и тротоарната настилка в два етапа:
I  етап – на трасе вход, ще се работи от 15.07.2020  до 10.08.2020
II етап – на трасе изход, ще се работи от 11.08.2020 до 24.08.2020

На границата с Република Сърбия на  ГКПП „Връшка чука“ГКПП „Брегово“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси. На всички  гранични контролно-пропускателни пунктове трафикът е нормален.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Гюешево“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален. Възстановено  е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП „Златарево“ и ГКПП „Станке Лисичково“.

На границата с Република Турция:
Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция.
На ГКПП Лесово трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.Трафикът е нормален на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове.
 
Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от МВнР:https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736

и телефони +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56;

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *