Жена пусна обява за продажба на палто от бенгалски котки! Какъв грях стори благоевградчанката

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград излови в крачка благоевградчанка, опитваща се да продаде палтото си от бенгалски котки, и я удари с акт за административно нарушение, който ще й коства много повече, отколкото пари е очаквала от продажбата.

Грехът на Елеонора Грандокова е, че е нарушила 3 члена от Закона за биологичното разнообразие, съгласно които е трябвало още щом се е сдобила с палтото, да регистрира дрешката в Министерството на околната среда и водите и благоевградската РИОСВ, за да има право да я носи, а като й омръзне – да го продава.

Породата бенгалска котка е създадена през 1963 г. в САЩ като кръстоска между азиатски леопардови котки с домашни късокосмести. Бенгалските котки са доста редки, ценени са заради дивата окраска по козината си и са признати за едни от 10-те най-скъпи домашни любимци в България. Цената на малко котенце стига до 1200 лв.

Освен Грандокова, глоби от актове на РИОСВ ще плаща още обувната фабрика „Браво“ в петричкото с. Коларово с изпълнителен директор Георги Търнаров – както за замърсяване на въздуха, така и за неизвършване на собствен мониторинг при заустваните отпадъчни води. Регистрираната в петричкото с. Марикостиново печатница „Ай Принт“ на гърка Йоанис Пападопулос е санкционирана за вещества, нарушаващи озоновия слой, за неизвършена класификация на всички образувани от дейността отпадъци и за водене на невярна отчетност по отпадъците.

Сред санкционираните фирми е санданската „Мело 98“ ООД на Никола Малчев за това, че цели 2 години не намерил време да провери концентрацията на вредни вещества и отпадъчни газове, изпускани в атмосферата от оранжерийния му комплекс. За това Малчев, който преди време бе осъден на пробация за купуване на гласове, е глобен 2000 лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *