Илон Мъск вече е третият най-богат човек

Предприемачът Илон Мъск вече е на трето място в списъка на най-богатите хора на света на агенция Bloomberg. Състоянието на Мъск падна на фона на спад в стойността на компанията Tesla, която той ръководи. Според Bloomberg, който прави рейтинг на най-богатите хора на света, състоянието на Мъск е паднало до 160,6 млрд. долара до понеделник вечерта. Така Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), със състояние от 161 долара , го изпревари в битката за второто място в рейтинга.

Първата позиция в списъка се държи уверено със 190 млрд. долара от ръководителя на корпорацията Amazon Джеф Безос. Агенцията подчертава, че състоянието на Мъск намалява на фона на спадащите акции на производителя на електрически автомобили Tesla. Според изчисленията на Bloomberg през последните два месеца капитализацията на компанията е спаднала с почти 20% поради липсата на запаси от полупроводници, както и поради силната конкуренция от страна на производителите на автомобили, които работят с гориво.

Мъск за първи път се изкачи на първо място в класацията на милиардерите на Bloomberg през януари тази година, тъй като акциите на Tesla се повишиха с повече от 750% през годината. Тогава състоянието на предприемача се оценяваше на 184 милиарда долара, а по-късно нарасна до 190 милиарда долара. В края на февруари той пада на втория ред в рейтинга, изпреварен от Безос.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *