Къпете ли косата си с аспирин ще се случат чудеса, но знаете ли какви

Няма човек, който да не знае колко много ползи има аспиринът. Освен за успешното лечение на главоболието той се използва успешно и в редица направления у дома.

Знаете ли например, че според слуховете тайната на невероятно красивата коса на холивудската актриса Дженифър Анистън се крие в това, че тя мие редовно косата си с аспирин? Да, точно така! Тя слага натрошен аспирин в шампоана си!

Не всеки знае, че аспиринът се бори не само с главоболие, но и има благоприятен ефект върху косата.

Тайната се крие в ацетилсалициловата киселина, която е в основата на лекарството. Следователно аспиринът действа като другите киселини, но е още по-ефективен поради другите полезни вещества в състава му.

По-специално, ацетилсалициловата киселина покрива външната част на космените люспи, като нежно изглажда увредената структура. Чрез затваряне на „пукнатините“ на косъмчетата и запълване на кухините, т.е. повредени участъци, възстановява здравината на линията на косата и предотвратява (или ограничава) косопада.

Експертите идентифицират цял списък с ползите от аспирина:
– предотвратява косопада;
– възстановява повредените области на космите, елиминира тяхната порьозност;
– връща естествения блясък на косата;
– намалява съдържанието на мазнини;
– помага за премахване на пърхота;
– увеличава силата на звука.

Какво да направите?
За да блестите косата си, трябва да натрошите три таблетки аспирин и да ги разтворите в 15 ml шампоан или балсам. След това трябва да нанесете получената смес върху влажна коса, да масажирате старателно и след това да изплакнете.

За да увеличите обема на косата, смесете два жълтъка с четири натрошени таблетки аспирин. Получената смес нанесете върху влажна коса, задръжте 20 минути и изплакнете с отвара от влака. Косата ще остане буйна до три дни.

За ускоряване на растежа на косата се препоръчва три натрошени таблетки аспирин да се втриват в сух скалп за 5 минути. След това трябва да изплакнете добре косата и да изплакнете с отвара от лайка. Процедурата се повтаря три пъти седмично.

Кой не трябва да мие косата си с аспирин?
Такива методи имат и противопоказания. Така че, не се препоръчва да миете косата си с аспирин, ако имате проблеми със съсирването на кръвта, себореен дерматит, суха коса и псориазис. Бременните жени и кърмещите майки също е по-добре да не използват този метод. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *