Необходими продукти:
2 бр. яйца
1/3 ч.ч. захар
60 г масло
40 мл олио
4 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
100 г шоколадов кувертюр
Начин на приготвяне:
Смесваме меда и содата и варим на тих огън около 2-3 минути, докато придобие кехлибарен цвят. Оттегляме сместа от огъня и прибавяме маслото и олиото. Бъркаме докато се разтопи маслото. Оставяме леко да изстине. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме към сместа. Прибавяме брашното и замесваме меко тесто. Прибираме в хладилник, за да се охлади. от сместа оформяме топчета не много големи и ги подреждаме в намазнен тава. Печем в загрята фурна на 180-190С.
Разстопяваме шоколад на водна баня или в микровълнова и топим половината меденка в него. Подреждаме в поднос и оставяме на хладно.