Наредената от Ив. Гешев проверка на действията на полицаите в Дупница по случая „Янек” приключи, чакат се наказания…

Приключила е проверката в РУ – Дупница, назначена от гл. прокурор Иван Гешев, на действията на криминалистите при издирването на изчезналия Янек Миланов. Очаква се до дни да се оповести резултатът от проверката.

Както „Струма” писа, гл. прокурор Иван изрази съмнения още при идването си в Дупница, че местните полицаи не са действали адекватно при издирването на Янек Миланов. Затова се очакват наказания за ръководния екип на РУ – Дупница.

Проверяващите от МВР са следили дори и за изпусната буква във водената документация по случая „Янек”. Открити са дребни нарушения, но ще има наказания за шефа на РУ – Дупница комисар Борислав Динев и за други началници в РУ – Дупница, прогнозират запознати със случая.

При идването си в прокуратурата в Дупница гл. прокурор Ив. Гешев заяви, че първата седмица след изчезването на Янек Миланов на 31 юли не са извършени адекватни издирвателни дейности. Пропусната е цяла седмица, заяви тогава Ив. Гешев и съобщи, че е наредил да се извърши проверка по случая.

Дупнишките полицаи бяха игнорирани от случая, а софийски криминалисти продължиха да издирват Янек, но не го откриха. Както „Струма“ писа, бяха организирани три акции на жандармерията с полицейски кучета и конна полиция, които обходиха над 300 кв.м площи в землището на с. Крайници, но без резултат. Вече 53 дни няма следа от Янек Миланов.

Жители на селото коментират, че издирването е трябвало да обхване по-закътани места, като несъществуващото вече село Яребковица в планината над Крайници, а не нивите. „Кой ще зарови човек в равни ниви край шосето?“, бе техният коментар.

Местностите, които бяха обходени от жандармерия, се намират до Самоковско шосе, по което минават денонощно ТИР-ове от Самоков за Кулата. „Там кой ще зарови труп? Такова търсене е показно, но няма да даде резултат”, категорични са хората.

ДРАГО МИРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Надпис в бара на Дивия югоЗапад

    „Не стреляйте по пианиста (каскета), той толкова си може (нищо, че е докторант в ПИФ на ЮЗУ“!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *