ОбС – Бобов дол даде зелена светлина за помещение от 80 кв.м със 7 лв. наем на частното читалище на В. Радлев

Читалището на общинския съветник от БСП в Бобов дол Валери Радлев ще играе на търг за общинско помещение от 83 кв.м в блок 19 срещу 7 лева и 30 стотинки месечен наем. На заседание колегите му единодушно гласуваха да се проведе търг с явно наддаване за общинското помещение, което се намира в идеалния център на миньорския град.

 Радлев е подал молба в деловоството на ОбС да му се осигури помещение за читалището, което той е регистрирал на личния си адрес в Бобов дол през 2017 г. То обаче не развива дейност и не получава субсидии, тъй като няма помещение. Валери Радлев не участва в гласуването на тази точка от дневния ред поради конфликт на интереси.

В  общинската наредба е записано,че при отдаване на помещения на читалища и детски градини се заплаща наем от 10 ст. на кв. м.

Вчера общинските съветници в Бобов дол единодушно гласуваха да получават по 50,00 лв. за всяко заседание на временна комисия в ОбС, те не получават заплащане за участие в постоянни комисии.

Председателят на ОбС Елеонора Христова предложи с докладна записка нейният заместник Константин Динев да мине на 8- часов работен ден, но той отказа, като заяви, че има лични причини и предпочита да работи на 4-часов работен ден, за което ще получава месечна заплата от 600,00 лв.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *