Уволниха Петър Басмаджиев от директорския пост в ОПУ – Перник

Директорът на Областното пътно управление в Перник Петър Басмаджиев вчера сутринта е бил уволнен. Заповедта е на шефа на АПИ, след като Басмаджиев е хванат да шофира пиян автомобила си КИА.

Рано сутринта към 4 ч. в неделя той е спрян от автопатрул на улица „Струма“. При проверката с дрегер уредът е отчел 1,66 промила, уточни началникът на „Пътна полиция“ при ОДМВР Слави Лазов. Басмаджиев е отказал кръвна проба и е признал, че е изпил 3 големи ракии. Шофьорската му книжка е отнета и е образувано бързо полицейско производство. Предстои документите от разследването да бъдат внесени в прокуратурата и съдът да се произнесе.

Басмаджиев не можа да изкара на директорския пост и три месеца, той спечели конкурс в края на септември и встъпи в длъжност на 1 октомври т.г., като наследи на поста инж. Румен Сачански, оглавил Столичното пътно управление.

63-годишният вече бивш пътен шеф е и общински съветник от ПП „Радикали“. Предстои да видим на следващото заседание на минипарламента в четвъртък дали и този пост ще напусне Басмаджиев.

      КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *