Осем вкусотии късно вечер за пълен стомах и чиста съвест

Похапването късно вечер създава дилема – да заситим глада си, или да броим калориите? Според най-новите проучвания отговорът на този въпрос не е еднозначен, пишат от обекти.бг. Все пак съществуват вкусотии, които можете с чиста съвест да си хапнете и след залез слънце, но с мярка. Вижте кои.

1. Кашкавал/сирене

Повтаряме: с мярка, с мярка, с мярка! Когато ви утешаваме, че можете да си похапнете кашкавал или сирене късно вечерта, имаме предвид едно резенче, а не половин килограм. Тъй като това е храна, богата на протеини, би трябвало да ви даде чувство за ситост до сутринта.

2. Хумус

Хумусът е прекрасен източник на протеин, особено домашно приготвеният. Ако сте гладни, топнете си морков в хумус и можете да заспите хем сити, хем с чиста съвест.

3. Кисело мляко

Учените са единодушни, че киселото мляко е безопасна храна в късните часове – богато на протеини, малко мазнини, ниска масленост. Ако добавите и малко боровинки, ще си осигурите истинско нискокалорично пиршество.

4. Крекери

Под крекери имаме предвид пълнозърнести, богати на фибри и с ниска калоричност. Можете да добавите малко хумус, в който да си топвате крекера, или парче сирене.

5. Пуканки

Звучи невероятно, но пуканките са безопасни за консумация в „забранените” часове от денонощието. Имайте предвид обаче, че това не се отнася за пуканките в пликчета за микровълнова фурна, които са натъпкани с мазнина, а за леки, въздушни пуканки без захар, които да не навредят на фигурата ви.

6.Яйца

Още една чудесна възможност за празния ви стомах след осем вечерта. Яйцето съдържа само 75 калории, но е богато на протеин и ще ви държи сити дълго.

7. Зеленчуци

Този избор е сред най-безопасните. Можете да си приготвите резени моркови, потопени във вода с малко лимон или цяла зеленчукова салата – вкусно, лесно и засищащо.

8. Банани

Въпреки че бананите са доста калорични, съдържат високо количество магнезий и калий, което ги превръща в отлично средство за отпускане преди лягане.

Бонус: Кои храни да избягваме?

Бързите въглехидрати. Тук спадат всички лакомства – торти, шоколади, понички, бонбони.

Ябълки. Въпреки че ябълките съдържат малко калории и редица полезни хранителни вещества, е най-добре да ги консумирате сутрин или следобед. Причината е, че съдържат пектин и фибри, за чието смилане е необходимо повече време.

Алкохол. Макар алкохолът да действа успиващо на някои хора, води до обезводняване и засилва чувството на глад.

Пикантна храна. Пикантната храна също води до обезводняване и чувство на глад. Нищо чудно да се събудите посред нощ с вълчи апетит и да хукнете към хладилника.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *