Рекордните 24 отбора от Неврокопско играха минифутбол в памет на експрезидента на ФК „Пирин“ (ГД) Ат. Мълчанков

Отборът на „Интер“ спечели традиционния зимен футболен турнир на малки врати в Гоце Делчев. В проявата, която се проведе в памет на починалия наскоро президент на ФК „Пирин“ (ГД) Атанас Мълчанков, участваха рекордните 24 тима от целия регион. Финалът с „Фортуна“ (Брезница) завърши 1:1 и бе решен след дузпи. Бившият играч на „Банско“ Любомир Витанов откри в средата на втората част, а изравняването дойде 4 минути преди края, когато екссъстезателят на „Септември“ (Симитли) Ибрахим Алим хвърли в екстаз многобройните фенове, дошли за мача от с. Брезница. При наказателните удари вратарят Костадин Янев имаше ден и спаси два от шутовете, с което донесе успеха на „Интер“. Първенеца подсилиха бившият футболист на „Берое“ Иван Спахиев, нападателят на козлите Илия Карапетров, бранителите на „Пирин“ (ГД) Зефир Катунчев и Илия Тафров, орлето Кирил Кръстев, Георги Калайджиев…

В полуфиналите „Фортуна“ елиминира с 1:0 приятната изненада „Дебрен“, а интеристите отстраниха със същия резултат миналогодишния шампион „Роан Ойл“, за който ритаха спортист номер 1 на Гоце Делчев за 2019 г. Ангел Лясков, футболистът на „Литекс“ Георги Търтов, юношата на ЦСКА Павел Головодов, братята Иван и Любен Димитрови и Мариян Ловков, играещи за „Пирин“ (ГД). Те взеха своеобразен реванш в спора за бронза, където биха дебренци с 6:3.

Призьорите прибраха бонуси от 500, 300, 200 и 100 лева. Специален медал получи съдията Цанко Влайков, който изнесе всички мачове. „Интер“ и „Дебрен“ дариха получените средства на Кризисен център за деца или лица, пострадали от насилие „Ново начало“ (ГД). „Турнирът показа, че футболът е феномен, който обединява отборите, играли изключително коректно в търсене на победата. Имаше много страсти, много емоции и едно истинско приятелство, което е в основата на спорта. Получи се истински празник, който показа защо турнирът е традиционен и всички го очакват с нетърпение, а това ни задължава да бъдем още по-добри и при организацията“, коментира гоцеделчевският кмет Владимир Москов, който не пропуснаха нито ден от състезателната програма и връчи наградите заедно с депутата Богдан Боцев.


АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *