Сестрата на бившата благоевградска зам. кметица Хр. Шопова стана зам. директор в „Доверие“, след донос в МС я изхвърлиха от общинското жилище

Сестрата на бившата благоевградска зам. кметица Христина Шопова – Таня Спасова, започна работа като заместник-директор „Дигитални продажби“ в благоевградския офис на Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ АД.

Позицията бе обявена на сайта на компанията в началото на годината с изисквания към кандидатите, свързани най-вече с опита им в активното търсене и привличане на клиенти /минимум 2 години/, в създаването и управлението на търговски екипи, воденето на преговори и презентации и опит с приложни софтуерни продукти и бизнес бази данни.

Явно бившите местоработи на Спасова като пиар на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград, директор на дирекция „Биоразнообразие, програми, планове и проекти“ в Национален паркРила“ и експерт в дирекцията за европейски проекти и програми в община Благоевград, са успели по някакъв начин да задоволят изискването за двугодишен опит в търсенето и привличането на клиенти, след като на 4 февруари Спасова е заела мястото.

Задълженията й включват активно осъществяване на продажби на пенсионните услуги на индивидуални и корпоративни клиенти, осъществяване на взаимодействие със стратегически партньори по дигиталните продажби и разработване на нови подходи и канали за дигитални продажби, обучение на служителите от търговския екип и др. Срещу изпълняване на ангажиментите тя ще получава базово месечно възнаграждение, допълнителна бонусна система и социален пакет, включващ допълнително доброволно пенсионно осигуряване, допълнително здравно застраховане и застраховка „Живот”, които ще й се плащат от компанията.

Спасова бе един от първите напуснали община Благоевград заедно с други култови фигури от екипа на бившия кмет Атанас Камбитов като сестра й Хр. Шопова и зам. кметицата Зорница Кралева, които заминаха за София, директора на правната дирекция Антония Методиева, която на 27.12.2019 г. е била вписана в Адвокатската колегия на Благоевград, и др. Не е ясно какъв точно късмет й се е паднал от новогодишната баница, но със сигурност началото на 2020 г. е било доста тежко в житейски план за нея. Причината е, че наред с усилията да си намери работа, Спасова е била изгонена и от общинското жилище, което получи в Благоевград. В него тя се нанесе през 2013 г. – 2 г., след като Камбитов стана за пръв път кмет, а сестра й Хр. Шопова оглавяваше дирекцията по култура в общината.

Таня Спасова се появява за пръв път в картотеката на нуждаещи се от жилища лица и семейства в община Благоевград през 2013 г. в подгрупа „Настойници, попечители или родители, отглеждащи сами малолетни или непълнолетни деца“. При картотекирането тя е посочила за настоящ адрес този на родителите си – “Илинден” N 2, вх. Б, ет. 2, ап. 3, както и че е самотна майка с едно дете и живее заедно с майка си. Картотекирането й всъщност е станало на 07.12.2012 г. от комисия, назначена от Ат. Камбитов. Няма информация дали някой от ненамерилите място в картотеката самотни родители или бездомни лица, които чакат от десетилетия общинско жилище, е обжалвал тази картотека, но Спасова веднага е определена за крайно нуждаеща се и е получила евтин общински апартамент.

На 7 януари тази година обаче чрез платформа за достъп до обществена информация в Министерския съвет, която е с адрес pitay.government.bg , постъпва заявление с Рег. №:1578385213085-07.01.2020, в което заявител, най-вероятно от Благоевград, иска: „1. Справка относно служители на община Благоевград, ползващи общински жилища. 2. Справка относно това ползвано ли е общинско жилище от Таня Борисова Спасова /бивш служител на община Благоевград/, кога е настанена и отговаряла ли е на условията за настаняване. С чия заповед е настанена? 3. Освободено ли е жилището и кога, както и какви са причините, които са наложили освобождаването? 4. В какво състояние е даден апартаментът, правени ли са ремонти и за чия сметка са въпросните? 5. Ползвали ли са служители на община Благоевград облекчени условия за ползване на общински жилища?“.

Съгласно процедурата от платформата връщат обратно въпросите в община Благоевград и с Решение №ЕО-Б-018/20.01.2020 г. на кмета на община Благоевград Румен Томов Таня Спасова е изгонена от общинското жилище.

Името на Таня Спасова е известно в Благоевград далеч преди сестра й Христина Шопова да се върне от София в родния им град и да започне шеметната си кариера. През 2007 г. например Спасова бе кандидат за общински съветник на Благоевград от листата на „Ред, законност и справедливост“, чийто водач бе тогавашният и сегашен шеф на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Михаил Бащавелов. На същите тези избори Бащавелов, който после стана работодател на Спасова, бе и кандидат за кмет на Благоевград, а негов пиар тогава беше Христина Шопова, подвизаваща се към онзи момент официално като пиар на трупата на Нешка Робева.

БОРЯНА ЦОНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Съученик

    НАВРЕМЕТО В УЧЕЛИЩЕ ИМ КАЗВАХМЕ ТАНЯ -ИЗРОДЧЕТО И ХРИСИ-ТЪПОТО! А ВИЖ СЕГАКАКВО СТАНААААА ….ЦЦЦЦ

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *