СКАНДАЛ ЗА ЗАПЛАТИ! 20 медсестри от санданската болница подадоха предизвестия за напускане

20 медицински сестри от 4 отделения на МБАЛ „Свети Врач” – Сандански вкупом напускат. Предизвестия са подали сестри от хирургичното, от травматологичното, от реанимацията и от очно отделение. Причината е, че вече трети месец не получават увеличението на заплатата си, вариращо от 120 до 150 лева, в зависимост от трудовия стаж, съгласно гласувано от Общинския съвет решение, с което бяха отпуснати 350 000 лева за болницата.

Това обяви пред колегите си съветници д-р Георги Алексиев, завеждащ хирургичното отделение. „В момента ние ще гласуваме персоналът от кухнята в болницата, който е от 10 души, да бъде преназначен на работа към структурата на община Сандански към звено „Социален патронаж”. Преди няколко месеца гласувахме решение, с което се отпуска сумата от 350 000 лева на болницата. Това са средства, които са разходвани за храноден на болните, настанени в отделенията. Тогава управителят на болницата д-р Илия Тонев пред всичка вас колеги заяви, че тези средства ще се използват за повишаване на заплатите на лекари, медицински сестри и санитари – заяви той и продължи – Сега сме в края на месец май и утре е началото на месец юни, с нито един лев не е увеличена заплатата на персонала. Ние в болницата може да сме много добри лекари, но когато няма персонал от медицински сестри и санитари, нашата работа не струва нищо. Не знам каква е причината за това да не се увеличават заплатите на медицинските сестри, след като принципал е Общинският съвет. Имам информация, че не е подписан новият рамков договор със Здравната каса от управителя на болницата. Но това ще стане факт. Средствата са гласувани и са заложени в бюджета на общината”, каза съветникът Г. Алексиев. Той сподели, че е солидарен с медицинския персонал и също е подписал своето предизвестие за напускане.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. рокфелер

    Увеличението засяга и втория адрес на болница Сандански! Общинските съветници трябва да гласуват още една такава сума и за филиала в Петрич.

    Отговори
  2. 777

    не зная той на снимката кой е но е адски нагъл и невъзпитан към пациентите

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *