Соу дойде в „Марек“, сапаревобанчанин с дебютен гол срещу „Пирин“ /Рз/

„Марек“ спечели с 3:1 срещу „Пирин“(Рз) в 9-ата си контрола от началото на подготовката и предпоследна преди старта на сезона. Победата е втора за дупничани през лятото, в предния спаринг новакът в професионалния футбол се справи с 2:1 срещу „Спортист“ /Своге/. Разложките аматьори записаха трета поред загуба след 0:3 от „Септември“(Сим) и 0:1 от „Ботев“(Ихт). Дебют в тима на Светослав Георгиев направиха френският нападател Яя Соу и сапаревобанчанинът Румен Гьонов, който откри головата си сметка за марекчани на третия ден от пристигането си на „Бончук“. Защитникът е играл в кариерата си за „Витоша“, „Царско село“ и „Локомотив“ /ГО/. В лазарета останаха капитанът Александър Близнаков, Жорж Георгиев, Димитър Илиев, Даниел Васев и Росен Йорданов.

Гостите излязоха на почивка с две попадения в края на полувремето. В 38-та мин. резултата откри Димитър Панталеев, а в 43-та мин. разликата удвои новото попълнение Димитър Атанасов, който вкарва в трети пореден мач. В началото на втората част изоставането намали с глава Николай Димиров, дебютантът Гьонов върна преднината на гостите след час игра. До края за домакините пропиляха добри положения Николай Хаджиниколов и Цветан Варсанов.

Въпреки поражението наставникът на пиринци Христо Джоджов не изглеждаше притеснен. „Доволен съм от представянето на момчетата. Отново показахме известни слабости пред вратата на противника и явно върху този аспект трябва да работим още. Успяхме да изпробваме някои тактически прийоми. Нека да не забравяме, че „Марек“ са по-напред в подготовката. Ние се движим според набелязаната програма“, заяви старшията на тима от планинското градче.

Задоволство от подопечните си изказа президентът на „Марек“ Цветан Видински. „Ползотворна контрола, в която можахме да видим новите попълнения. Тепърва трябва да се аклиматизират в отбора, но са в добра форма, а това дава надежда напасването да се случи по-бързо. Играчите се постараха да изпълнят поставените от треньора задачи. Предстои ни още една контрола и след това вече ще мислим за първия официален мач“, коментира силният човек на „Бончук“.

„ПИРИН“(РЗ): Трохоров, Цеклеов, Друнчилов, Мавродиев, Топузов, Падарев, Лефтеров, Хаджиниколов, И. Иванов, Атанасов, Шапкаров (Бурдин, Варсанов, Димиров, Будин, Кехайов, Заваринов, Георгиев, Димитров).

„МАРЕК“: Костадинов, Калайджийски, Г. Илиев, Ангелов, Стоичков, Любенов, Владимиров, М. Иванов, Соу, Пантелеев, Д. Атанасов (Влахов, Арсов, Каймакански, Гьонов, Чечев, Е. Илиев, С. Димитров, Михалков, Андонов).

ГЕОРГИ СТОЯНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *