Тийнейджърка сменя името си, за да няма нищо общо с баща си

Тийнейджърка от Мездра поиска от магистратите да й позволят да смени бащиното и фамилното си име, защото не била виждала и не искала да вижда баща си, научи BulNews.bg. За целта момата завела дело в районния съд в Мездра, но от там директно я отсвирили и тя подала жалба пред магистратите от окръжния съд във Враца.
П.Л.Л. иска да смени бащиното и фамилното си име на П.П.Г. Като основни причини за решението си момието посочило, че от 2005-та година родителите й са разведени и от тогава не е виждала баща си. За нея през цялото време се били грижили майка й и нейните родители. Баща й бил лишен от родителски права и не я е търсил, не се е интересувал от нея, не й е плащал издръжка.
В знак на благодарност към бабата и дядото си момичето искало да носи бащиното и фамилното име на дядо си. В защита на внучката си пред магистратите показания дал и дядото, който изразил пред съда своето съгласие тийнейджърката да носи неговите имена. Показания дали съседи и познати на момичето, които разказали, че никога не са виждали баща й, а заради този факт детето още от малко нямало самочувствие. Всичко това накарало момичето да поиска да си смени името и да няма нищо общо с баща си. Доводите й обаче не трогнали магистратите, които заявили, че това не са „важни обстоятелства“ за смяна на имената й по смисъла на закона.
Решението на окръжния съд във Враца е окончателно и не подлежи на касационно обжалване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *