Топъл ден, температурите стигат до 25°C

Сутринта започва с температури от 8 до 14 градуса. Над страната ще има значителна облачност с превалявания над крайните южните райони. Следобед ще се развиват купести облаци, с превалявания главно в Югозападна България. По-съществени ще бъдат валежите в Рила и над Родопите. По-късно облаците над Дунавската равнина ще намаляват.

Вятърът ще бъде слаб от изток, скорости до 20 километра в час, а по планините умерен от запад. Максималните температури за деня ще са от 20 до 25 градуса, в района на Варна и Бургас до 17.

Над планините  следобед ще бъде със значителна облачност и валежи, главно над Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 метра,  ще бъде умерен от  запад – до 60 километра в час.

Следващите дни у нас предстои топло време, но се очакват валежи. В сряда ще има повече слънце и повишение на температурите. Следобед ще превали над западните райони. В четвъртък денят ще започне със слънце, а следобед главно в Централна България и над Стара планина ще превали и прегърми. В петък ще бъде слънчево и топло за сезона, със следобедни превалявания над планините.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *