Хандбалният „Пирин“ (ГД) за първи път планира лагер през лятната подготовка

Хандбалният „Пирин“ (ГД) започва подготовка в средата на август, обяви главният треньор на тима Николай Пиргов. Основните занимания за отбора ще са при домашни условия, като има идея за поне едноседмичен лагер извън града, което се случва за първи път от възстановяването на мъжкия профил в клуба.

„Всичко зависи от много дадености. Естествено, финансите са основна част, но също така и от ангажираността на състезателите в професионално отношение. Все пак момчетата едновременно работят и играят, както почти всички техни колеги в „А“ група, и трябва да се съобразяваме с този фактор. Ако това не се случи, ще търсим други варианти за подготовката ни, но нашата идея е да има такъв лагер. Разбира се, готови сме да реагираме при всякакви условия, за да се подготвим добре“, коментира Н. Пиргов.

Същевременно продължава работата и по организацията на контролни с противници от Северна Македония и Гърция. През миналия сезон традицията бе нарушена заради коронавируса, който обърка и цялостно плана за подготовка. Ковид-19 дава отражение и сега заради мерките, предприети от отделните държави. Според управата на гоцеделчевци те обаче не са толкова непреодолими, както бе през лятото на 2020 г. Работи се и върху селекцията, която за момента остава почти непроменена. Отбора напуснаха само Тодор Калчев и Веселин Чакмаков.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *