ЧЕРНАТА СЕРИЯ В ПИРИНСКО ПРОДЪЛЖАВА! Медсестра, известен музикант и офицер от запаса поредните жертви на вируса убиец

Медицинска сестра от отделението по хемодиализа в болницата в Благоевград стана поредната жертва на коронавируса. Ана Попниколова е постъпила за лечение в МБАЛ – Благоевград, но състоянието й се влошило и е преместена в отделението по реанимация с дихателна недостатъчност, където е починала.

Ковид-19 става изключително вероломен, тъй поразява белите дробове и сърдечносъдовата система. Вирусът погуби и известния благоевградски военен музикант Андон Чолаков-Донката. Преди три месеца 68-годишният тромпетист се включи в репортаж на „Струма“ за противогрипните ваксини и тогава той обясни, че заради алергия не може да си позволи да се ваксинира.

Андон Чолаков-Донката

66-годишният офицер от запаса Димитър Търнаров също си отиде от Ковид-19.

През последните две седмици рязко се покачват смъртните случаи в цялата Благоевградска област. Болничните линейки не смогват да транспортират починалите, споделиха лекари. Най-много са новозаразените в Благоевград и за последното денонощие – 63-ма от общо 116 в областта.

С коронаинфекция е и петричкият депутат от  ГЕРБ Георги Динев, който обяви, че продължава да работи от дома си, като участва онлайн в заседанията на парламента.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *