Четирима бивши и настоящи директори на тържеството за 30-г. на най-голямата детска градина в Благоевград

С тържествен педагогически съвет, уникален спектакъл и отличия за заслужили педагози най-голямата детска градина в Благоевград №2 „Света Богородица“ празнува 30-г. юбилей. Тържеството събра в зала „22 септември“ родители, учители, директори на образователни институции, представители на Общинската администрация начело с кмета инж. Румен Томов. На влизане гостите бяха посрещната от две млади учителки, облечени в народни носии, които подаряваха на всеки присъстващ флаери с историята на детското заведение и китка здравец. 

Директорът на детската градина Славка Джаркова сподели, че приема празника много лично, защото близо 30 г. работи в ДГ № 2 като учител и с поколения деца, родители, колеги са извървели дълъг път, за да направят детското заведение толкова желано и любимо място. С мултимедийна презентация бе направена ретроспекция на историята на детската градина от началото през 1990 г., когато 4 групи деца се отделят от ЦДГ №6, до наши дни. Детската градина е втори дом за над 300 деца в 12 групи, екип от 27 висококвалифицирани учители и 26 непедагогически специалисти. С почетни грамоти за цялостен принос бяха отличени първият директор на градината Теменужка Георгиева и следващият Елена Георгиева. Под бурните аплодисменти на присъстващите на сцената бе поканена и най-дългогодишният и успешен директор на детското заведение Димитрина Шопова, която го ръководи от 2003 до миналата година.

Първите 7 години са най-важни, изтъкна кметът на Благоевград инж. Румен Томов и допълни: „Вие 30 години с много труд възпитавате нашето подрастващо поколение в ценности и добродетели, насочвате ги към пътя, през който трябва да преминат”. Директорът на VIII СУ „Арсени Костенцев“ Сергей Биров подари на колектива на детската градина икона на Света Богородица.

Юбилеят стана още по-емоционален, когато на сцената излязоха  30 деца, колкото са и годините на градината. По оригинален начин, облечени в светещи костюми, малките звезди пресъздадоха зараждането на Вселената, а на финала цялата зала стана на крака и дълго ги аплодира.

 С пожелания да са здрави, все така успешни, отдадени на професията си и да празнуват още много гости и домакини вдигнаха наздравица на последвалия стилен коктейл, а колективът на ДГ№2 „Света Богородица“ си направиха обща снимка за спомен.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *