HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пореден финансов удар срещу бизнесмен! Ексшефът на „Пирин” Емил Наков получи “честитка” от данъчните

500 лева глоба наложиха кюстендилските данъчни на  популярния от близкото минало висаджия и футболен бизнесмен Емил Наков заради пропуски на фирмата му „Хисарлъка” ЕООД да си подаде данъчна декларацията за месец септември миналата година, както изисква Законът за ДДС. Проверката била извършена от служители на ТД на НАП – София месец по-късно. Въпреки че фирмата на Наков е в процес на ликвидация, това не го освобождава от подаването на документи в Данъчното, обясняват данъчните. 

Това е поредният финансов удар срещу Наков, който поиска съдът да фалира последната му фирма „Хисарлъка” ЕООД заради дълг от 1. 52 млн. лв.

В момента дружеството е в производство по несъстоятелност по искане на най-големия му кредитор – дружество „Митрева” ЕООД.

Емил Наков, когото в Кюстендил и Югозападна България познават най-вече като бизнесмен, свързан с футбола, започва кариерата си в началото на демократичните промени като сервитьор и барман в ресторанта на хотел “Велбъжд” в града под Хисарлъка, откъдето тръгва и познанството му с по-малкия от легендарните ВИС братя Георги Илиев. Братя Илиеви го „вкарват” във футбола първо  „Велбъжд” /Кюстендил/, после в пловдивския „Локомотив”.

След разстрела на Георги Илиев и Александър Тасев-Остап  кюстендилецът продава клуба на турския бизнесмен Зеки Байрям. По това време се връща към ресторантьорския бизнес, като оглавява фирма “Хисарлъка” ЕООД, собственик на едноименния комплекс в Кюстендил и на ресторант “Вилата на генерала”. През 2010 г. Наков получава предложението да стане изпълнителен директор на благоевградския  професионален футболен клуб „Пирин”. Малко по-късно клубът изпада от професионалната „А” група, а Емил Наков се връща в родния си град и продължава да се занимава с ресторантьорство, но освен дългове към доставчици и фирми друго не успява да направи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *