
Необходими продукти:
зрял фасул – 1 водна чаша
Растително масло – 3 супени лъжица
кромид лук – 1 глава
целина – колкото орех
моркови – 1 брой
картофи – 1 брой
джоджен – 2 стръка или сух 1 супена лъжичка
домати консерва – 2 броя
Начин на приготвяне:
Фасулът се накисва предварително в леко подсолена вода 7-8 часа, след което водата се изхвърля. Фасулът се измива един-два пъти, залива се със студена вода и се вари на умерен огън заедно с лука, целината, морковите и част от мазнината до готовност. Малко по-късно се добавя картофът нарязан на кубчета, а след това останалата мазнина и доматите. Варенето продължава още 10-15 минути. Готовата супа се подправя със сол и джоджен.
loading...