Бойко уволни Танев!

Премиерът Бойко Борисов разговаря с ръководството на Реформаторския блок и поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Мотивът на министър-председателя е, че заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, ресорът трябва да бъде поет от друг.

Борисов е призовал реформаторите още до края на деня да предложат нов екип за просветното министерство, който да продължи реформата,  пише „Всеки ден“.

„За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане. Благодаря на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа“, отбеляза той. 

Из коридорите на Министерския съвет се говори, че до понеделник ще има още смени в кабинета. След срещата между Патриотичния фронт и Тодор Танев днес в парламента пък се разнесе информация, че националистите също ще искат пост на „Дондуков“ 1.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *