Отпуснаха 500 лв. помощ на родителите на починалата в адски мъки на 15-ия си рожден ден Анита

Общината в Радомир отпусна еднократна помощ от 500 лева на родителите на починалото 15-годишно момиче Анита Стефанова Трайкова. Молбата е подадена от директора на ОУ „Хр. Смирненски“ Румяна Давидкова, където е учила Анита в осми клас. По думите на г-жа Давидкова родителите на момичето Гюла и Стефан са безработни и помощта им е необходима за посрещане на най-неотложните нужди в този тежък за тях момент.

Анита почина в пернишката болница след часове борба на лекарите да я спасят. Тя е докарана в болницата на 19 януари с припадъци и гърч, от изследванията бе установено, че има оток на мозъка. Анита почина на рождения си ден, 19 януари, когато навърши 15 години.

Еднократна помощ от 250 лв. бе отпусната и на Зоя Иванова, която е бзработна, няма доходи, а се грижи за съпруга си, който е с тежък мозъчен инфаркт и неподвижен. Средствата от инвалидната пенсия са недостатъчни двамата да живеят приблизително нормално. Голяма част от нея отивали за лекарства и хигиенни материали.

500 лева са отпуснати и на Станке Милчов Янев за консумативи за предстояща му операция на стомаха. Мъжът е безработен и не е в състояние да поеме финансовите разходи по предстоящото му лечение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *