Двама съдии влизат в надпреварата за шефското място в Районен съд – Кюстендил

Двама съдии от Кюстендил – Мая Миленкова и Чавдар Тодоров, са подали документи за участие в конкурса за председател на Районен съд – Кюстендил, обявен от Висшия съдебен съвет. И двамата са дългогодишни съдии в Районен съд, казаха колегите им, като допълниха, че са сред най-добрите в професията си, с много награди и отличия.

Съдия Мая Миленкова е кюстендилка и работи в Районен съд – Кюстендил от 1999 г. Има 16-годишен юридически стаж. Омъжена, съпругът й е бизнесмен.

Столичанинът Чавдар Тодоров е съдия в Районен съд – Кюстендил от февруари 2006 г., след като спечели конкурса за мястото. Той има 11 години юридически стаж, като в Кюстендил дойде заедно със съпругата си, нотариус Милена Тодорова, която също си спечели мястото след конкурс.

Само след десетина дена, на 24 февруари, изтича мандатът на настоящия административен ръководител на Районен съд – Кюстендил, съдия Андрей Радев, заради което Висшият съдебен съвет обяви конкурс за длъжността.

Радев не може да се яви на конкурса, тъй като има два поредни мандата като административен ръководител, обясняват работещите в юридическите среди на областния град. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *