Гинеколожката-пенсионер д-р Ивет Благоева става гл. инспектор в РЗИ – Благоевград

Пенсионираната гинеколожка д-р Ивет Благоева спечели конкурса за главен инспектор в дирекция „Медицински дейности“ в Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Тя бе единственият кандидат за позицията, която се обявява вече няколко пъти без резултат, тъй като нямаше желаещи лекари да я заемат.

Д-р Благоева е с многогодишен стаж в отделението по акушерство и гинекология на благоевградската болница, където се и пенсионира.

За няколко свободни позиции директорът на здравната инспекция д-р Михаил Кметски бе обявил конкурси през февруари, най-много бяха кандидатите за младши експерт в дирекция „Медицински дейности“, за която шестима подадоха документи, но двама не бяха допуснати до надпреварата. Титуляр на мястото от вчера е Силвия Атанасова, която преди години за кратко бе шефска секретарка в инспекцията, след което се премести да работи в същата дирекция.

23-годишната Михаела Битолова пък е победител в конкурса за инспектор в дирекция „Надзор на заразните болести“, отдел „Противоепидемичен контрол“, в Разлог.

Последният от обявените конкурси е насрочен за днес, той е за позицията инспектор в дирекция „Обществено здраве“, отдел „Профилактика на болестите“. Две дами са подали документи за участие в надпреварата, но едната не е допусната, защото професионалната й квалификация не отговаря на изискванията. Така единствен претендент остава Весела Димитрова, диетолог, която в момента отговаря за храненето в детските заведения на територията на община Благоевград в качеството си на общински експерт. В. Димитрова работеше в отдела по храните в РИОКОЗ преди инспекцията да се трансформира в РЗИ и направлението да премине към Агенцията за безопасност на храните.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *