Салата Цезар с пиле

Продукти:

6 скилидки чесън
¾ чаша майонеза
150 г филенца от пилешко месо
6 супени лъжици настърган пармезан
1 чаена лъжичка сос Уорчестър
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 супена лъжица лимонов сок
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
¼ чаша зехтин
4 чаши хлебни крутони
айсберг, накъсана на едро

Приготвяне:

Намачкайте чесъна. Смесете го с майонезата, пармезана, соса Уорчестър, горчицата и лимоновия сок. Подправете със сол и пипер на вкус. Сложете в хладилник, за да се охлади соса. Загрейте мазнината в голям тиган на умерена температура. Запържете филенцата от пилешкото месо. В същата мазнина нарежете останалите 3 скилидки чесън на четвъртинки и ги запържете. Добавете крутоните в тигана и ги пържете, докато покафенеят. Извадете крутоните от тигана, отцедете ги и ги подправете със сол и черен пипер.

Поставете айсберга в голяма купа. Овкусете я с приготвения дресинг, добавете крутоните, останалия пармезан и запържените филенца пилешко месо. По желание можете да добавите и чери домати.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *