Агресия срещу екип на Спешен център! Мъж издъхна на улицата, синът му нападна шофьора на линейката, счупи му носа

Шофьор на линейка от Спешен център – Кюстендил е бит по време на работа. Той е със счупен нос и насинено лице. Енчо Стоянов бил нощна смяна, когато на тел. 112 е получен сигнал за лежащ мъж на ул. „Друмохарска“ №3, която се намира в близост до Спешния център. Дежурен лекар и медицинска сестра тръгват с линейката, управлявана от Енчо Стоянов, към адреса. Лекарят установил, че мъжът, за когото е подаден сигналът на тел. 112, е починал. Задължение на лекаря при такива обстоятелства е да направи кардиограма на сърцето на място, за да установи смъртта.

Шофьорът на линейката тръгнал да свали от колата апарата за кардиограма, когато го пресреща един от синовете на починалия мъж и го удря с глава в лицето. От удара Енчо Стоянов е със счупен нос и кръвонасядания по лицето. Колегите му, като го видели целия насинен, за да разведрят обстановката, се пошегували, че прилича на Кубрат Пулев след мач.

Репортер на „Струма“ са свърза по телефона с директора на Спешен център – Кюстендил д-р Анелия Георгиева. Ето какво каза тя за инцидента с нейния служител:

„Агресията срещу медици расте. До момента в спешните центрове в Кюстендилска област не се беше случвало някой от екипа да бъде бит. Имало е случаи на нецензурни думи срещу екипа.

Енчо Стоянов е в 15-дневен отпуск по болест. Хирурзи наместиха носа му, но отоците по лицето и синините още стоят“, заяви д-р Анелия Георгиева.

На път за Сапарева баня д-р А. Георгиева спасила живота на жена при катастрофа. Тя е била заклещена в един от автомобилите. Мъжът, с който пътувала, се опитал да я извади, но не успял. Д-р А. Георгиева слязла от автомобила си и сама извадила ранената жена, която е била в критично състояние, научи репортер на вестник „Струма“. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *