Уволниха главния уредник на музея в Петрич

Главният уредник в Историческия музей в Петрич Георги Карагогов е освободен от длъжност със заповед на директора на музея Сотир Иванов. Карагогов е историк, дългогодишен музеен служител. Той бе част от екипа на Национален парк-музей „Самуилова крепост”.

В продължение на няколко месеца Георги Карагогов бе в болнични заради тежко заболяване. След приключването на болничния е бил помолен да излезе в полагаем отпуск и след това е бил освободен.

„В прав текст директорът на музея Сотир Иванов ми заяви, че не може да работи с мен и повече не мога да бъда част от неговия екип”, заяви за вестник „Струма” Карагогов. „Начинът, по който се отнесе с мен Сотир Иванов, бе обиден и унизителен. Аз съм си изпълнявал стриктно служебните задължения. Няколко месеца бях в болнични, иска ли човек да е болен – разбира се, че не. Сотир Иванов е чакал да ми изтече болничният, за да ме освободи. Аз съм борбен човек, няма да оставя нещата така. На този свят всичко се връща рано или късно”, каза с болка и огорчение Георги Карагогов.

„Прекратяването на трудовите правоотношения с Георги Великов Карагогов стана по взаимно съгласие. Спазени са всички законови разпоредби, уговорено е и заплащане на обезщетение в размер на четири брутни заплати”, заяви за вестник „Струма” вчера директорът на музея Сотир Иванов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *