По „предписание“ на приятел шофьор изпи 3 л боза да „замаскира“ алкохола в кръвта си, получи сърдечна криза и с опасност за живота транспортиран за столична клиника

В моментите на затишие, когато няма пациенти, лекарите и сестрите от Спешен център – Дупница често се забавляват, като си припомнят куриозни случки от ежедневието им. Вчера за читателите на „Струма“ те споделиха две от тях:
Преди време 40-годишен мъж, хванат от пътни полицаи да шофира пиян зад волана, бил изпратен в Спешния център, за да му вземат кръв за алкохолна проба. Пияният шофьор обаче решил да се посъветва по телефона със свой приятел как може да намали промилите, за да не стигне до съд. Приятелят му дал съвет да изпие 3 литра боза. За да спаси кожата, 40-годишният дупничанин изпил
“предписаната” му доза и пристигнал в Спешен център. В момента, в който влязъл, се тръшнал в ръцете на лекарите. От голямото количество боза получил подуване на корема и качил кръвната захар до стойности, които могат да се отразят пагубна на организма му. Лекарите се видели в чудо. Нищо не помогнало след извършените маниулации. От голямото количество течност, която изпил за кратко време, получил и сърдечна криза и с опасност за живота пациентът е транспортиран за столична клиника. С цената на 3 литра боза и опасност за живота пияният шофьор се отървал да не дава кръв за алкохолна проба.
Наскоро в Спешен център пристигнал мъж със счупено кокалче на пръста на едната си ръка. Дежурният лекар го разпитал при какви обстоятелства е получил травмата. Пациентът бил разговорлив и въпреки болката си разказал историята: “Скарахме се с балдъзата, сестрата на жена ми. Хванахме се гуша за гуша и в един момент тя грабна тигана от масата и се опита да ме фрасне по главата, предпазих се с ръка и ето ме сега при вас, в Спешен център. Дежурният лекар изпратил бития пациент при ортопеда д-р Сотир Каралийски, който наместил кокалчето и гипсирал ръката на бития от балдъзата си пациент.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *