Гръцка салата с паста

Продукти:

150 г паста по избор
4 с. л. винен оцет
1 с. л. лимонов сок
2 скилидки чесън, пресован
2 ч. л. сух риган
160 мл (2/3 ч. ч.) зехтин
10 броя коктейлни домати, нарязани на половинки
1 средна глава червен лук, нарязан на ситно
1 зелена чушка, нарязана на дребно
1 червена чушка, нарязана на дребно
1 краставица, нарязана на кубчета
1/2 ч. ч. нарязани маслини 
1/2 ч. ч. натрошено сирене


Приготвяне:

loading...


Пастата се сварява според указанията на опаковката. Отцеждат се и се изсипват в голяма купа. Прибавят се доматите, лук, чушки, краставица, сирене и маслини. В средна купа с тел за разбиване се разбъркват оцетът, лимоновият сок, пресованият чесън, риган, сол, черен пипер и зехтинът. Приготвената заливка се изсипва при пастата, след което се разбърква и се покрива. Оставя се в хладилник минимум за 3 часа преди поднасянето.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *