![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/01/117376.jpg)
Продукти
1 ч.ч. пилешки бульон
2 бр. филета от сьомга
100 г пушена сьомга
1 ч.ч. меко масло
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. червен хайвер
Начин на приготвяне
Бульона се кипва в тенджера. Огънят се намалява и се прибавя сьомгата, която се вари около 5 минути със затворен капак. Сьомгата се изважда и се изстудява. Почиства се от кожата и костите, смила се заедно с маслото и лимоновия сок до получаване на еднородна смес. Прибавя се останалата пушена сьомга, а след това и хайвера. Така сместа е готова за сервиране.
Една идея: може да се използва за направата на хапки като се шприцова въху препечени филийки, на които са изрязани коричките и са нарязани на малки триъгълничета или правоъгълничета.
loading...