ЧИТАТЕЛИ СИГНАЛИЗИРАТ! Собственикът на пералня Боян Божков-Биби: Куче на синджир под прозорците на блок №32 разнася смрад, има риск от зарази в жегите

„Болнаво куче, завързано на входа на блок №32, разнася смрад и зарази в горещините, притеснен съм за здравето на внуците си, три пъти подавам сигнал на тел. 112, преди седмица пристигнаха служители на полицията и общинска охрана, но псето все още е на мястото”, това сигнализира в редакцията на вестник „Струма“ бизнесменът и собственик на пералня Боян Божков-Биби от Благовеград.

Многократно живеещите в кв. „Запад“ са подавали сигнали, но проблемът си остава.

„Не можете да си представите на какво изпитание сме подложени повече от половин година живеещите в блокове № 29, 30, 31 и 32. Точно пред входа на бл. №32, под прозорците живее кучето, завързано със синджир в колиба, направена от картон. Приютила го е възрастна жена, доколкото знам, се казва Петранка. Многократно сме подавали сигнали, кучето видимо не е добре, агресивно е, накуцва и се разхожда свободно по целия тротоар до входа. Доколкото разбрах, то е осиновено от съседката, която живее в блок №32 и е представител на НПО „Защита на четириногите“. Не я познавам, но само преди седмица възникна спор и отново подадох сигнал на тел. 112. Беше около 22,00 часа. Кучето е агресивно, при преминаването ми то изскочи в тъмнината и ми се нахвърли с лай. Тогава видях, че тя е до него. Стана скандал, жената започна да ме кълне, извиках полиция. Пристигнаха и служители на общинската служба за охрана, и съседи, сред тях Марио, който е собственик на караваната, Георги и Емил от блок №30. Те също увериха полицаите, че са притеснени и не е мястото пред входа на блока на това куче. Очаквах, че до една седмица проблемът ще бъде решен, но все още няма резултат.

Не съм против кучето, ако жената иска, нека си го отглежда, но както останалите хора – да си го качи в апартамента. Има общинска наредба, която трябва да се спазва от всички, нали е определена алея за разходка на кучета. Как така една жена ще тормози цял квартал! Да не говорим за миризмата, която се разнася под прозорците ни в тези горещини, аз живея на първия етаж на блок №31 заедно с внуците си – малкият е на една годинка, а по-големия е 7-годишен. Как да пуснем децата ни да играят на свобода пред входа, който се е превърнал в приют за бездомни животни, може да видите поставените парцали и кашони за изхранване на бездомни котки, които се навъртат покрай помияра.

Не мразя животните, напротив. На предходния сигнал отговорът бе, че кучето е имунизирано, но то по цял ден стои вързано на синджир пред входа, там пикае и се изхожда. Аз също отглеждам кучета, в момента имам четири породисти, едното от тях е питбул, ами ако и аз реша и ги вържа да живеят в колиба пред входа на блока! Тогава какво ще стане – кучкарник.

Нека не чакаме да стане инцидент с ухапано или заразено дете, а компетентните институции да разрешат по-скоро проблема, който е сериозен и засяга всички живеещи в този квартал“, призова Боян Божков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *