![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/01/117780.jpg)
Необходими продукти:
100 г връхчета от коприва
1 1/2 връзка магданоз (30 г изчистен, без дръжките)
50 г смлени орехи
120 г крем сирене
50 г краве сирене
30 г прясно настърган пармезан
60 мл зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
1/2 чаена лъжица настъргана лимонова кора
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Копривата се измива добре. Слага се във вряща леко подсолена вода и се вари за 10 минути. Отцежда се в гевгир и се оставя да се охлади. Когато се охлади от нея се отцежда излишната вода като се стисне с ръце. Отцежда се колкото може, за да не разводнява пастета.
Копривата се слага в кухненски робот и към нея се добавят всички останали съставки. Смилат се докато се получи пастет.
loading...