Вижте 10 въпроса, които да си зададете преди брака

Отношенията с партньора винаги ни дават ясни знаци за това как ще продължи да се развива нашата връзка. Хубаво е да се вглеждаме в тях, защото те винаги пораждат въпроси. Въпроси, които е важно да си зададем преди да сключим брак, ако имаме такова намерение. Вижте 10 въпроса, на които е важно да си отговорите. И един бонусен – удовлетворени ли сте от сексуалния си живот?

1. Какви разлики имате помежду ви, които не ви дразнят към този момент, но могат да станат повод за конфликти след 3-5 години?
Една от лъжите на романтичната любов е, че в началото ни привличат черти, които са противоположни на нашите, но след време те започват да пречат на връзката ни.

2. Как се справяте със стреса?
Заедно и поотделно? Това е много важно за общото ви бъдеще, защото стабилният брак се гради от двама души, които са обединени, особено в трудни моменти.

3. Половинката ви има ли пороци като честа употреба на алкохол, наркотици, увлича ли се по хазарта?
Погрешно е да вярваме, че някой се променя в положителна посока след брака, появата на децата. Случва се рядко. Погледнете по-отблизо на партньора си.

4. Какво мислите за децата?
Важен въпрос, защото в даден момент може да се окаже, че единият от вас не желае да има в близко бъдеще или изобщо такива.

5. Колко често обсъждате отношенията си с другите?
В началото на всяка връзка, съвсем разбираемо споделяме, искаме съвети от близки, приятели. Но с времето, ако продължаваме да се оплакваме от половинката си на други и от проблемите, избягваме да ги обсъдим с нея, то тогава бракът е под въпрос дали може да бъде хармоничен.

6. Как реагирате в конфликтни ситуации?
Много важен въпрос, на който трябва да си отговорите преди брака. Обиждате ли се, накърнявате ли самочувствието на другия? Крещите ли си? Има ли физическо насилие? Една зряла връзка включва честна и уважителна комуникация – без игрички, пасивна агресивност, насилие.

7. Очаквате ли нещо да се промени и какво е то?
„Той/тя винаги е бил/а егоистка, но мислех, че всичко ще се промени с времето.“, „Той никога не е бил отговорен с парите, но вярвах, че с брака ще се промени.“ Това са малка част от примерите, които напомнят да помислите добре, защото има черти от характера, навици, които никога не се променят.

8. Какво е отношението на двама ви към парите?
Колкото повече се различават финансовите ви възгледи, толкова по-напрегнати ще бъдат отношенията ви, бракът също. Ето защо е важно по-често да говорите за финансите ви, да видите гледната точка на другия, къде може да постигнете съгласие.

9. Какво е интимността за вас?
Много двойки смятат, че интимността е само в спалнята. Интимните моменти не са свързани само със секса. Какво е нивото на интимност помежду ви?

10. От колко свободно време се нуждаете и двамата?
Личното пространство на всеки в една връзка е важно. Да проявяваш разбиране и уважение към хобитата на половинката, да преодоляваш различията и когато другият се забавлява с приятели по мъжки или по женски, любимият му човек да не страда сам, съмнявайки се и в неговата лоялност като партньор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *