Станете част от магията на думите! Дебют на две стихосбирки в Благоевград

Дебютът на две стихосбирки ще бъде представени този петък /29 септември/ в Градска художествена галерия в Благоевград.  Началният час, в който жители и гости на Благоевград могат да станат част от магията на думите, е 18.00ч. „Думите ми“ е с автор Ива Спиридонова, а на „Дни за обичане“  – Симеон Аспарухов. Двамата творци работят, създават и подаряват красива и въздействаща поезия в рядко срещан синхрон, като в същото време запазват собствената си индивидуалност, представяйки две силни книги с класическа и модерна поезия.

Симеон Аспарухов е създателят на набиращата широка популярност фейсбук страница „Разхвърлян Ум”, пише кратки хумористични разкази, поезия, занимава се с фотография,  рисува на стъкло и поддържа свой музикален блог с колекции от любима музика. Дебютната му книга с поезия носи името „Дни за обичане”, излязла от печат в началото на юли 2017.

Ива Спиридонова пише поезия и критика, редактира и рецензира книги. Сътрудничи си с екипа на „Фабрика за книги“,  издателство „БГ книга“ и е редактор в онлайн списание „Нова Асоциална Поезия”. „Думите МИ”, издадена през 2016 година, е първата й книга с лирика, достигнала до пето място в националния конкурс „Моята любима книга 2016”, раздел „Поезия”.

Предстои един различен диалог с публиката  на езика на поезията, който ще даде отговори на въпроси като: Кои са дните за обичане? И как с думи може да се случва любовта?

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *