Увеличават студентските стипендии с минимум 20%

„С минимум 20 процента ще бъде увеличен индивидуалният размер на студентските стипендии, съобщава НоваТВ. Заедно с Националното представителство на студентските съвети  (НПСС) и Съвета на ректорите на висшите училища в България ще изготвим списък на студентските общежития с най-належаща нужда от ремонт и обновяване“. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на работна среща с представители на НПСС и членове на Съвета на ректорите, на която бяха обсъдени предстоящите увеличения в размера на индивидуалните студентски стипендии и допълнителното увеличение на средствата за саниране, ремонт и обзавеждане на общежитията.



По време на срещата председателят на НПСС Даниел Парушев изрази благодарността на цялата студентска общност за навременните мерки, взети от премиера и правителството за осигуряване на по-добри условия за студентите.

С осигурените от правителството преди седмица 100 млн. лв. ще бъдат увеличени всички студентски стипендии с най-малко 20%.



До седмица ще бъде готов списъкът на общежитията, които приоритетно ще бъдат ремонтирани. Определянето им ще стане на поредица срещи между МОН, Националното представителство на студентските съвети и Съвета на ректорите, като с приоритет ще са тези с най-голяма амортизация и с най-много студенти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *